U BENT WERKZOEKENDE OF U WILT VAN BAAN VERANDEREN

REÏNTEGRATIE VANUIT EEN UITKERING
Iedereen moet kunnen werken. Maar een baan verliezen kan ook iedereen gebeuren. In economisch moeilijke tijden is dat risico nog wat groter. Juist dan valt het niet mee opnieuw weer werk te vinden. En hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. U komt buitenspel te staan en het lijkt alsof u niet meer meetelt. Voor een aantal mensen is het extra lastig om weer een baan te vinden: mensen die al langer werkloos zijn, vaak lager opgeleiden, allochtonen en mensen die om medische of andere redenen niet meer aan de slag denken te kunnen. Misschien geldt dat ook wel voor u. Maar, ook voor u ligt er een baan in het verschiet. Bent u nog niet toe aan een vaste of reguliere baan? ZENAN COACHING & ADVIES Kan u ook helpen aan een werkervaringsplaats of een stage. Een reïntegratietraject zal na toestemming van uw consulent van de gemeente/UWV worden opgestart.

OUTPLACEMENT
Wanneer een reorganisatie op handen is, of wanneer de doelstellingen van een organisatie en de persoonlijke doelstellingen van een medewerker te ver uit elkaar komen te liggen, kan dit leiden tot ontslag of geen plezier meer hebben in je huidige functie. In dat geval kan outplacement een oplossing zijn voor zowel het welzijn van de medewerker als die van de werkgever. ZENAN COACHING & ADVIES biedt op maat gesneden trajecten voor kandidaten uit alle geledingen van de maatschappij: van laag- tot hoog opgeleid, met weinig of veel werkervaring, van jong tot oud en met diverse etnische achtergronden. Een dergelijk Outplacementtraject zal zowel met de medewerker als werkgever besproken worden.

VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AANMELDING KLIK HIER!

Houdt onze begeleiding op, als u werk heeft!
Nee!, onze begeleiding houdt niet op als we u hebben begeleid naar werk. Er zal in overleg met u en uw werkgever afspraken worden gemaakt omtrent nazorg en de begeleiding hieromtrent. Bij vragen kunt u ons altijd bereiken en zullen we u hierin ondersteunen.

Wij helpen u!
Als u ons laat helpen hebt u vanaf nu niet alleen ZENAN COACHING & ADVIES achter u staan, maar ook een coach en een bemiddelaar aan uw zijde. Iemand die al zijn of haar ervaring en kennis inzet om samen met u werk te vinden. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat u de wil hebt én laat zien, dat u er iets van wil maken.

De begeleiding die we u bieden bestaat ook uit het volgen van trainingen.
Een lange weg te gaan? Nee hoor. Wij zorgen ervoor dat u in een aantal stappen, stapsgewijs de doelen, met uw inzet zult bereiken.

Een traject via ZENAN COACHING & ADVIES is niet geheel vrijblijvend, na akkoord, dient u zich uiteraard goed in te spannen om bemiddeling naar werk tot een succes te maken

Inhoud
De eerste indruk die u maakt is van groot belang….. zeker bij solliciteren. Op het moment dat u de hand van uw gesprekspartner schudt, heeft deze zijn oordeel al klaar. Is het een positief oordeel, dan hoeft u dat in het gesprek 'alleen maar' vast te houden. Zo niet, dan moet u extra hard werken om het in uw voordeel te veranderen. De Sollicitatietraining van ZENAN COACING & ADVIES is voor iedereen die aan zelfvertrouwen wil werken en succes wil hebben met solliciteren: u leert presentatietechnieken voor die belangrijke eerste indruk en u leert zelfverzekerd en overtuigend de rest van het gesprek te voeren. Kortom, wij trainen u in de vier pijlers van effectief solliciteren: zelfkennis, presentatie, overtuigingskracht en voorbereiding.

Zelfkennis
Waarom wilt u deze baan? Waarom bent u de juiste persoon? U kunt uw toekomstige werkgever pas overtuigen als u zelf weet wie u bent, wat u kunt en wat u wilt.

Presentatie
Wat is uw houding? Hoe komt u over? Welke kleding past bij u en waar voelt u zich prettig bij? Dat leert u van elkaar tijdens oefeningen en rollenspelen die we op video opnemen.

Overtuigingskracht
Waarom is het úw baan? Hoe vertelt u wie u bent? Hoe beantwoordt u vragen? De training behandelt gangbare sollicitatievragen, leert u omgaan met lastige vragen en laat zien welke vragen u zelf kunt stellen.

Voorbereiding
Bij wat voor een bedrijf en op wat voor een functie solliciteert u? Wie is uw gesprekspartner? Een personeelsfunctionaris wil andere dingen van u weten dan een afdelingshoofd. De eerste gaat bijvoorbeeld in op uw persoonlijke vaardigheden, terwijl de tweede meer vakinhoudelijk is gericht.

HOUDT ONZE BEGELEIDING OP, ALS U BIJ UW NIEUWE WERKGEVERS BENT BEGONNEN?
NEEN
!, onze begeleiding houdt niet op als we u hebben begeleid naar werk of activering. Er zal in overleg met u en uw werkgever/opdrachtgever afspraken worden gemaakt omtrent nazorg en de begeleiding hieromtrent. Bij vragen kunt u ons altijd bereiken en zullen we u hierin ondersteunen.